Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
ja widziałem juz dwa zacmienie, a słowa sorry z ust nam panujacego komendanta jeszce nigdy.....
cham bedzie chamem na wieki wieków amen......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Anna82 napisał:
A było tak miło
Nie zawracaj sobie głowy ...hasiokiem... bez takich osobników , koloryt otoczenia byłby naprawdę ubogi ... .
Oni też istnieją naprawdę i nie da się nic zrobić ...
Tego pod dywan się nie zamiecie ... za duże egzemplarze ...
---
Ostatnio rozmawiałem z Młodym Żonkosiem ... trochę więcej niż miesiąc po Ślubie ...
Na pytanie ...jak tam w Nowej Rodzinie ...
Odpowiedz... Ogólnie wszystko ..oki ... poza jednym , jak słyszę ostatnio głos teściowej to organizm się buntuje i mój wzrok ślepnie ... po prostu Ja Jej Nie Widzę ... i bardzo słabo słyszę , pomimo iż ponoć stoi przed Moim nosem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
gabriel napisał:
Zuzu napisał:...to ja mam pytanko do koleżanki, mianowicie jak przeniosę ten zasiłek do PL i po trzech miesiącach nie znajdę pracy to NAV mnie ściągnie siłą do NO (ekstradycja pewnie i każe tu brać zasiłek lub co gorsza pracować?!?
...Z U Z U...!!!
Więcej taktu... bez wkładania do kontaktu .
Wszak to pisze Kobieta ... bez względu na kolor Jej włosów ...

hmmm a jeśli jest łysa?

no i nick na forum oraz forma osobowa pisanych postów wcale nie oznacza że ta osoba jest kobietą..........

resztę wywodów sobie odpuszczę bo jak widać jest kilku użytkowników co Ciebie punktują z każdej strony, chyba najwyższy czas powiesić klawiaturę na kołku i odejść na emeryturę........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Karol M
(13karolss)
Wiking
chcialbym o potwierdzenie swojej tezy a dokladnie hipotezy za miesioc konczy mi sie umowa na czas okreslony 30 pazdziernika, apracuje na farmie od kwietnia . w zwiazku z tym jak tutaj wyczytalem na forum moge sie starac o tzw kuroniówke jak sie zglosze najlepiej na miesiac przed planowanym powrotem do polski 8 tyg mam przepracowane hmm po koleji 1 mam prosic szefa zeby mi pisemnie wypowiedzial umowe z dniem 30 pazdz. po co skoro kkonczy mi sie umowa z tym dniem, ale okej ide do navu i sie rejestruje przy okazji wypelniajoc drug e 303 :/ czekam na decyzje i z dokumentami wracam do polski aby sie zarejestrowac w urzedzie pracy w polsce, w ciagu tygodnia od zakonczenia pracy ??? hmmm chyba nadązam i wtedy czekam na pieniazki z norwegi - zakonczenie jakies krotkie ? !! ? ktore owe powinny wplynąc na konto po okolo miesiącu do 1,5 miesiąca, ale po przybyciu do polski ??? tu pytanie - musze skladac meldunek do navu ze dalej poszukuje pracy ??? moge to zrobic elektronicznie ??? ktos wie jak ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Nie wiem czy Ci będzie przysługiwał zasiłek w tym roku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
13karolss napisał:
8 tyg mam przepracowane
To już staje się powoli NUDNE...
Jednak ... Niech Tam...

---
To że Masz przepracowane... 8-tygodni a nawet i więcej ...
NIC NIE DAJE ... !
Ponieważ w tym czasie trzeba też zarobić legalnie powyżej 130tys.Nok. Brutto .
---
Mało tego ... nawet gdybyś i to osiągnął , to ewentualny zasiłek miałbyś przyznany dopiero od... 01-01-2012-roku .
Ponieważ do zasiłku w danym roku kalendarzowym , brany jest pod uwagę zarobek z ostatniego roku ...lub trzech lat... PRZED przewidywanym zasiłkiem.
Jednymi słowy...
Zamiast MARZYĆ... o dupie Maryny zacznij szukać Nowej Pracy aby wypracować jak najwięcej koron w tym roku , by w przyszłym mieć jakąś Tam lichą ...JAŁMUŻNĘ ...!!
---
Pamiętaj również , że przy zarobku rocznym 130tys.Brutto. , to tego zasiłku jest również niewiele niewiele ... tylko 62% Brutto .
A to oznacza w dużym skrócie z matematycznego punktu ...
130 x (62%) =80,6 tys.Nok brutto - ( średni podatek z ubezpieczeniem 28%=22,6)
Pozostaje ...58,0tys.Nok /Netto //Rok ...Podzielone przez 12miesięcy daje na rękę tylko 4830nok .
---
Ponadto jak się jest w Polsce to przysługuje tylko zasiłek przez trzy miesiące ...o ile wszystkie dokumenty zostaną poprawnie złożone ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Dodam do tego co Gabriel napisał że od maja 2011 został zmieniony Grunnbeløp
per år na 79.216.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Karol M
(13karolss)
Wiking
no sadze ze spoko z tego co licze to przez 7 miesiecy brutto to zarobilem ponad 140 tys - bare ikke no problem, wiec szanse jakies mam - niewazne ile tam jalmuzny dostane - wazne ze cos moze wpasc czyli hmm kierunek naw mnie czeka w najblizszym tygodniu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Karol M
(13karolss)
Wiking
ps maniak - tak sie niebulwersuj zabardzo - nie jestem za bardzo dobrze obeznany w przepisach norweskich dotyczacyhc socjalu i tp wiec dzieki za wyrozumialosc a za ta ewentualno jalmuzne jak napisales kupie sobie fele do autka ;] haha wiec mi to nieprzeszkadza nawewt 4 tys koronerów ,a ze przyszly by w 2012 tez guda nigdzie mi sie niespieszy ;]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Karlos, musisz miec przepracowane 1,5 G minimum , tj. 118.824 korony, ale to jest za poprzedni rok, czyli o zasilek mozesz sie ubiegac dopiero w styczniu.
Gabriel dobrze ci radzi, znajdz sobie jakas prace.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok